De omgeving

Geniet van de prachtige natuur in de Achterhoek

De
Achterhoek

Wat zoekt u tijdens uw vakantie?

Prachtig natuurschoon, schone, moderne bungalows, een rustige omgeving, een plek waar uw kinderen veilig kunnen spelen, idyllische fietspaden, eeuwenoude kastelen, romantische steden, sportieve recreatie mogelijkheden, relaxte omgang met de lokale bewoners, goed en betaalbaar uit ten!

Als U dat zoekt is Bosrijk Ruighenrode voor U de aangewezen plek om te recreëren. Reeds vele mensen gingen U voor en van onze gasten heeft 95% aangegeven dat het helemaal voldeed aan hun verwachtingen.

Lochem

De historie van Lochem gaat terug tot het jaar 900 en in het jaar 1233 kreeg Lochem stadsrechten. Lochem is een gezellig stadje met ruim 33.000 inwoners waar het goed vertoeven is voor jong en oud. Lochem heeft tientallen eeuwenoude gebouwen die voor een groot gedeelte aan de historische Kleine Markt liggen. Op verschillende plekken in de stad vindt u gezellige terrasjes en restaurantjes. Ook op cultureel gebied heeft Lochem u veel te bieden; naast de stadsschouwburg staat Lochem vooral bekend om zijn openlucht theater waar ’s zomers popconcerten, klassieke zomertafel concerten en openluchtspelen worden gehouden. Kijk voor meer informatie; Openluchttheater.

Zwemmen

Zwemmen kan bij het overdekte zwembad “De Beemd”, Zwembad “De Beemd” is een zwemparadijs, het heeft onder meer een glijbaan van 35 meter, een wildwaterkreek, een draaikolk, een waterval en een water paddestoel. Zowel binnen als buiten heeft “De Beemd” een peuterbad. U vindt hier zwemplezier voor alle leeftijdsgroepen. Het zwembad ligt op 650 meter van ons park en is wandelend binnen 10 minuten te bereiken. Voor de actuele openingstijden kunt u op deze link klikken; Zwembad “De Beemd”.

Golven

Binnen 5 minuten bent u op de Lochemse Golf- & Country club “De Graafschap”.  De 18 holes par 72 golfbaan is op een unieke manier aangepast aan de natuurlijke omgeving. De totale lengte voor de mannen in 6.057 meter en voor de vrouwen 5.277 meter. Waterpartijen, verschillende doglegs, smalle fairways en terreinwisselingen maken uw rondje golf tot een mooie en ware uitdaging. Aanvullende informatie vindt u hier; Golf- & Countryclub.

Fietsen en Wandelen

De Achterhoek is door het fietsplatform uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Dat is niet verwonderlijk want vrijwel nergens is de afwisseling van het landschap zo groot als in de Achterhoek. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur en prachtige fietspaden. Via de volgende links vindt u de mooiste fiets- en wandelroutes:  Route.nl en Achterhoek.nl

Individuele activiteiten

Ook uw kinderen zullen een geweldige tijd hebben op Bosrijk Ruighenrode. Ze kunnen onbekommerd rondfietsen, in de bossen spelen en weer echt kind zijn. De kinderattracties zijn nooit ver weg; de Julianatoren in Apeldoorn, het Hof van Eckberge in Eibergen, Klimbos Achterhoek in Ruurlo, Erve Brooks in Gelselaar en Familiepark Cactus Oase in Ruurlo is zomaar een kleine greep uit het aanbod.

Groepsactiviteiten

Naast de individuele activiteiten is het natuurlijk ook mogelijk om in groepsverband iets leuks te organiseren. Free-wheel  organisatiebureau in Vorden is daarvoor de aangewezen partner. Je kunt daar o.a. solex- en tuk-tuk rijden, een expeditietocht in het bos aan de rand van Vorden maken, handboog schieten, kanoënen nog veel meer.

Kastelen in de Achterhoek

Eén van de bekendste routes waarbij u een aantal van de  mooiste kastelen/landhuizen van de Achterhoek ziet  begint in Vorden (8 km verwijdert van Bosrijk Ruighenrode). Deze tocht van ca 35 km voert u langs de volgende kastelen; Kasteel Vorden, Kasteel Hackfort, De Wiersse, De Wildenborch, Den Bramel, Medler, Kiefskamp en Huize Onstein. U kunt deze tocht op eigen gelegenheid maken maar ook onder begeleiding van een gids. Het VVV in Vorden kan u hierover alle informatie geven.

Uit eten

Er zijn twee restaurants op minder dan 5 minuten loopafstand van Bosrijk Ruighenrode; Grand Cafe “Merlot” en Eetcafe “De Zonnebloem”. Op Bospark Ruighenrode zelf bevindt zich een gezellige Brasserie genaamd “La Forêt” Hier wordt u hartelijk ontvangen voor een drankje, een snelle lunch maar ook voor een heerlijk diner in een gezellige sfeer. Net buiten Lochen vindt u restaurant “De Witte Wieven”. Meer informatie over de menukaarten, openingstijden en natuurlijk reserveringsmogelijkhden vindt u hier; Restaurant De Witte Wieven, Brasserie La Forêt of Eetcafe De Zonnebloem.

Plattegrond

Home     Bungalows     Omgeving     Prijslijst     Contact

Vordenseweg 6

7241 SB, Lochem

BTW nummer: NL002237495B12

IBAN: NL19RABO 0152325603

KvK nummer: 59977221